Hozzávalók:
1 csomag győri édes zabfalatok
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
25 dkg tejföl
3 tojás
1 vanília rúd kikapart belseje
10 dkg nyírfacukor (porcukor)
1 citrom leve és reszelt héja
40 dkg eper
2 ek. nyírfacukor
2 ek. vaníliáspudingpor
3 ek. víz
Elkészítés:
Egy 26 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A kekszet törjük össze apróra, keverjük össze az olvasztott vajjal. Tegyük a forma aljára és helyezzük a sütőbe 12-14 percre. Amikor már kicsit megpirult vegyük ki. Közben a mascarponét, a tejfölt a tojások sárgáját, a porcukrot, a citrom levét és reszelt héját és a vanília rúd kikapart belsejét keverjük ki, majd adjuk hozzá óvatosan a tojás felvert habját. A tortaformát alufóliával csomagoljuk be. Egy tepsibe öntsünk vizet kb. 1/3-ig, majd tegyük bele a formát és öntsük bele a mascarponés krémet. 180°C-on süssünk kb. 1 órán keresztül. Ha már pirul a teteje, akkor zárjuk el a sütőt és nyitott ajtó mellett hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el az epret. Mossuk meg, vágjuk ketté és egy edénybe forraljuk fel a cukorral. Forrás után a vízzel elkevert pudingport adjuk hozzá. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a sajttortára. Mehet a hűtőbe. Kb. 3-4 óra elteltével lehet fogyasztani.
Köszönöm a receptet.
Kedves Brigi!
VálaszTörlésNagyon szépséges és gondolom nagyon finom lett a Te tortád is. Igazán jó ötlet volt pudinggal besűríteni az epret, és így leönteni vele a tortát. Én is kifogom próbálni, de tuti imádni fogjuk. Köszönöm hogy belinkeltél!!
Üdv. Gizi
Köszönöm szépen, valóban finom, mert gyorsan elfogyott. Nagyon jó receptjeid vannak, szerintem lesz még más is, amit el fogok készíteni. Köszönöm.
VálaszTörlés