Tehát a mai menü:
Gombás, újhagymás ponty illetve Mustáros rántott hús zabpehely bundában zöldséges újkrumplival és tzatzikivel
Gombás, újhagymás ponty:
4 db nagyobb ponty szelet
25 dkg csiperke gomba
2 szál újhagyma
só, bors
majoranna
petrezselyem
2 ek. olívaolaj
Mustáros rántott hús zabpehely bundában:
50 dkg csont nélküli karaj
só, bors
2 tojás
1 ek. mustár
durvára őrölt zabpehely
teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
olaj a sütéshez
50 dkg újkrumpli
só
petrezselyem
1 ek. libazsír
Tzatziki:
150g joghurt
1/2 kígyóuborka
só, bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek. majonéz
Elkészítés:
Az újkrumplit wokba készítettem. Tegyünk bele egy evőkanál libazsírt, majd a félbe vágott újkrumplit. Sózzuk meg és fedő alatt pároljuk 15 percig. Ha már majdnem puha, vágjunk rá petrezselymet, borsozzuk és süssük készre fedő nélkül.
A halat sózzuk, borsozzuk A gombát és a hagymát pucoljuk meg és karikázzuk fel. A felhevített olajra dobjuk rá és pároljuk rövid ideig, majd rakjuk hozzá a halakat. Szórjuk meg szárított majoránnával illetve amikor már majdnem kész vágjunk rá egy kis friss petrezselymet.
A karajt klopfoljuk meg egy kicsit sózzuk, borsozzuk. A tojást verjük fel és adjunk hozzá egy nagy evőkanál mustárt. Panírozzuk be, zsemlemorzsa helyett használjunk őrölt zabpelyhet. Bő olajba süssük meg.
A tzatzikihez az uborkát hámozzuk meg, majd sajtreszelőn reszeljük le. A joghurtba tegyünk sót, borsot, egy evőkanál majonézt és egy nagyobb gerezd fokhagymát törjünk bele. Ebbe az öntetbe tegyük a lereszelt uborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése