Nyaralásra kaptunk igazi házi sonkát, maradt még belőle egy kicsi, így született a carbonara spagetti ötletem. De ennek az ételnek nem adhattam ezt a nevet, hiszen teljesen más született belőle.
Házi sonkás, bazsalikomos spaghetti
Íme a receptem 2 főre:
25 dkg házi sonka zsírjával együtt
1 közepes fej fehér hagyma
1 kis csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
2 dl tejszín
100 g tömlős gouda sajt (Lidl-be találkoztam vele)
35 dkg spagetti tészta (nálam teljes kiőrlésű lisztből készített)
Elkészítés:
A hagymát a sonkával együtt feltettem pirítani. Olaj nem szükséges hozzá, ha tényleg van zsír a sonkán, és persze nem bolti, a tapasztalatom az, hogy azokon nincs zsír, mert oda ég még mielőtt kiengedné a zsírját. :) Amikor majdnem kész beletörtem a fokhagymát és hozzá adtam az apróra darabolt bazsalikomot. Borsoztam és reszeltem rá szerecsendiót. Sóra nem volt szükségem, mert maga a sonka éppen elég sós volt. Hozzá öntöttem a tejszín, belenyomtam a sajtot és forrásig hevítettem.
A tésztához forraltam vizet, pici sóval 10 perc alatt "al dente"-re főztem.
Később, ha megéheznénk ropogós, zsenge főtt kukorica vár ránk. :)
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi szépen! :)
VálaszTörlésHétvégére házi tortilla-t készítek paradicsomos szóssszal! Bele kezdek a tészta gyártásba. Majd jön a recept..