Amikor kimentem Németországba, pár napra rá finom szilvás morzsás sütivel leptek meg. Nagyon finom volt, bár nem hiszem, hogy pont ez a recept volt az, de hasonló az íze. Tejszínhabbal tálalták. Mi most csak úgy magába faltuk. :)
Kétféle receptet ismerek az egyik az élesztős tésztás a másik linzeres, az utóbbit választottam. Egy német gasztro oldalon találtam.Itt. Vanessának köszönhetem ezt a csodás süteményt.
Hozzávalók:
250 g liszt (fele t.k. tönköly búzaliszt)
1/2 csomag sütőpor
80 g cukor
100 g vaj
1 kg szilva
morzsához:
125 g liszt
70 g cukor
80 g vaj
1 kk. fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe fél órára. Addig a szilvát magozzuk ki és vágjuk négybe. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkán, helyezzük a tepsibe, majd sorakoztassuk egymás mellé a szilvákat. A morzsához a lisztet, a cukrot, a fahéjat a vajjal morzsoljuk össze és szórjuk rá. 25 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése