Koskacukor: Német szilvás sütemény

2013. július 29., hétfő

Német szilvás sütemény

Amikor kimentem Németországba, pár napra rá finom szilvás morzsás sütivel leptek meg. Nagyon finom volt, bár nem hiszem, hogy pont ez a recept volt az, de hasonló az íze. Tejszínhabbal tálalták. Mi most csak úgy magába faltuk. :)
Kétféle receptet ismerek az egyik az élesztős tésztás a másik linzeres, az utóbbit választottam. Egy német gasztro oldalon találtam.Itt. Vanessának köszönhetem ezt a csodás süteményt.

Hozzávalók:
250 g liszt (fele t.k. tönköly búzaliszt)
1/2 csomag sütőpor
80 g cukor
100 g vaj

1 kg szilva

morzsához:
125 g liszt
70 g cukor
80 g vaj
1 kk. fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe fél órára. Addig a szilvát magozzuk ki és vágjuk négybe. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkán, helyezzük a tepsibe, majd sorakoztassuk egymás mellé a szilvákat. A morzsához a lisztet, a cukrot, a fahéjat a vajjal morzsoljuk össze és szórjuk rá. 25 perc alatt süssük készre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...