Koskacukor: Rakott tök fetasajjtal

2013. augusztus 3., szombat

Rakott tök fetasajjtal

Valami könnyű és gyors ebédre vágytam. A kertben még mindig van tök, már érik a paradicsom a többi meg volt itthon és íme ez lett belőle.

Hozzávalók (2 főre):
2 közepes tök lereszelve
30 dkg darált hús
1 kis vöröshagyma
olívaolaj
só, bors, majoránna
10 dkg feta sajt
2 dl tejföl
1 tojás
szerecsendió
2 kis paradicsom
bazsalikom

Elkészítés:
A tököt reszeljük le előző este és sózzuk be. Másnapra levet enged, nyomjuk ki és terítsük egy kis jénaiba a felét.
Olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük majoránnával. Borítsuk az egészet a tökre, majd szórjuk meg apróra vágott fetasajttal. Hagyjunk egy pár darabot a paradicsom karikák tetejére. Fedjük be a tök másik felével, majd locsoljuk meg tojásos tejföllel, amibe reszeljünk szerecsendiót. Paradicsom karikákkal és fetasajttal díszítsük, majd szórjuk meg bazsalikommal. Előmelegített 180°C-os sütőben 35 perc alatt elkészül. Ha már pirosodik a teteje, akkor kész is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...