Rengeteg alma van a fán, nem győzzük reszelni, aztán megy a mélyhűtőbe. Jó lesz még azokra a napokra, amikor már nem lesz a fán. Alma kompót, gyümölcs leves, most már jöhet az almás süti. :)
Olyan egyszerű és gyors, mégis annyira finom......
Hozzávalók:
8 lapos rétes lap
3 nagy alma
25 dkg túró
3 ek. tejföl
1 közepes tojás
1 citrom reszelt héja
1 ek. citromlé
1 marék mazsola
2 ek. nyírfacukor
2 tk. búzadara
2-3 dkg vaj
Elkészítés:
A réteslapot félbe hajtjuk, elvágjuk, majd harmadoljuk, de csak az egyik felét. A másik feléből csak 4-et használunk fel. Megmaradt 4 lap, amiből almás-diós rétest készítettem. Nyoma sem maradt másnap reggelre. Vegyünk elő egy 12 db-os muffin formát, vajazzuk ki és beleljük ki mindegyiket 2-2db kockára vágott réteslappal. Belül ismét vajazzuk ki, majd helyezzük el benne a kis kockákra vágott almát. Szórjuk meg búzadarával. A túrót keverjük ki a tejföllel, adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a tejfölt, majd a mazsolát, 1 citrom reszelt héját és egy evőkanál citromlevet. Kanalazzuk az almák tetejére. Előmelegített sütőbe 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
nagyon jó íz össze állítás.
VálaszTörlésA reszelt almát télire lefagyasztod? És nem barnul meg? Nálam a pincébe sokáig eláll az alma, nem is gondoltam, hogy fagyasztani is lehet.
Tavaly is fagyasztottunk le, almaszószba és almás pitébe tökéletes. Sajnos megbarnul, de nem számít. :) Ha sütit készítek, akkor is megbarnul miután megsült a pite. :) Nálunk nincs pince, lakásban lakok. Anyuéknál a kamra meg nem olyan hideg még ilyenkor, hogy télig kibírja. Amikor jön a hideg akkor bevásárolunk pár ládával, és akkor már eláll a kamrába. Reggeli turmixba imádjuk. Alma, cékla, narancs, répa... Egész télen ezt nyomjuk.
VálaszTörlés