Egyébként a menü náluk, kemencében készült töltött káposzta volt.
Kókuszos-kakaós fordított piskóta körtével
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojás
1 dl olaj
150 g joghurt
5 dkg kókusz reszelék
1 kk. fahéj
1/2 kk. gyömbér
1/2 csomag sütőpor
1 púpos tk. holland kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
3 körte
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, keverjük hozzá a fahéjat, a gyömbért, a kakaóport, a kókusz reszeléket és a sütőport. A tojásokat üssük egy tálba és verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá folyamatosan az olajat, ezután keverjük hozzá a joghurtot. Ehhez a masszához 3 részben keverjük hozzá a lisztet. A körtét hámozzuk meg, majd szeljük vékony cikkekre. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára helyezzük el a gyümölcsöt, szórjuk meg vaníliás cukorral. Simítsuk el a rajta a tésztát. Előmelegített sütőbe 180°C-on süssük készre 40 perc alatt. Tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése