Koskacukor: Kókuszos-kakaós fordított piskóta körtével

2013. október 7., hétfő

Kókuszos-kakaós fordított piskóta körtével

Párom anyukájától kaptunk szép nagy körtéket. Először nem gondoltam, hogy lesz belőle valami, csak úgy elfogyasszuk magába. Szombat délután megbeszéltük nővéremmel, hogy egy kis buli lesz nála és főznek is valami finomat. Ilyenkor sütésre már nem sok idő szokott maradni, megleptem őket egy körtés sütivel, aminek nagyon örült, mert éppen venni készült valami desszertet. .:) Vennii? Na, ne... Gyorsan internet közelébe ültem és rengeteg körtés sütemények közül ezt választottam ki.
Egyébként a menü náluk, kemencében készült töltött káposzta volt.






Kókuszos-kakaós fordított piskóta körtével
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojás
1 dl olaj
150 g joghurt
5 dkg kókusz reszelék
1 kk. fahéj
1/2 kk. gyömbér
1/2 csomag sütőpor
1 púpos tk. holland kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
3 körte

Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, keverjük hozzá a fahéjat, a gyömbért, a kakaóport, a kókusz reszeléket és a sütőport. A tojásokat üssük egy tálba és verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá folyamatosan az olajat, ezután keverjük hozzá a joghurtot. Ehhez a masszához 3 részben keverjük hozzá a lisztet. A körtét hámozzuk meg, majd szeljük vékony cikkekre. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára helyezzük el a gyümölcsöt, szórjuk meg vaníliás cukorral. Simítsuk el a rajta a tésztát. Előmelegített sütőbe 180°C-on süssük készre 40 perc alatt. Tűpróbáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...