Burgonya krémleves, medvehagyma pestoval
Hozzávalók 4 személy részére:
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1,5 liter húsalaplé vagy víz
só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 babérlevél
a tálaláshoz:
sült bacon
medvehagyma pesto
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra daraboljuk, majd kevés vaj és olívaolaj keverékében megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a babérlevéllel együtt. Felöntjük húsalaplével és addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli. Ezután a babérlevelet eltávolítjuk. Botturmix segítségével krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk még szerecsendióval is. Sült baconnel, és medvehagyma pestoval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése