Hozzávalók 4 személyre:
a zabpehlyhes, fűszeres bundában sült csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé
só
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 evőkanál curry fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
3 tojás
2 evőkanál görög joghurt
10 dkg durvára őrölt zabpehely
olívaolaj
a mustáros-joghurtos mártogatóshoz:
4 dl joghurt
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál majonéz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 fej sült fokhagyma
só
bors
az édesburgonya püréhez:
édesburgonya
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
só
fehér bors
szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellfilét szép vékony szeletekre vágjuk. A liszthez adjuk a fűszereket, a tojásokat felverjük és egy másik tányérba szórjuk az apró szemű, kicsit durvára őrölt zabpelyhet. A hús mindkét oldalát sózzuk, fűszeres lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül zabpehellyel borítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Jól megspricceljük olívaolajjal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer fordítsuk meg.
A hús mellé helyezzünk a sütőbe egy fej fokhagymát. Aminek a végét először is levágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd alufóliába csomagoljuk. Süssük a hússal egy időben.
A mustáros-joghurtos mártogatós hozzávalóit kikeverjük, belenyomjuk a sült fokhagyma gerezdeket, majd turmixoljuk vagy maradhat enyhén darabos is és csak elvegyítjük benne.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük és kikeverjük habosra tejföllel és vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése