Koskacukor: Zabpelyhes, fűszeres bundában sült csirkemell, mustáros-joghurtos mártogatóssal

2016. április 19., kedd

Zabpelyhes, fűszeres bundában sült csirkemell, mustáros-joghurtos mártogatóssal

Még mindig sütőben sütöm a rántott, panírozott, bundás dolgokat. Nekem sokkal jobban ízlik, mint a liter olajban kisült dolgok, ráadásul másnap nincs állott íze és még egészségesebb is. Ha ügyesek vagyunk és nem sütjük túl illetve kellőképpen megspricceljük olajjal, akkor semelyik hús nem szárad ki és a panírja is finom lesz. Jelen esetben egy finom mustáros-joghurtos mártogatós csináltam hozzá, ami bármikor megállja a helyét és a kedvenc édesburgonya pürémet tálaltam mellé.








Zabpelyhes, fűszeres bundában sült csirkemell, mustáros-joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók 4 személyre:
a zabpehlyhes, fűszeres bundában sült csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé

2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 evőkanál curry fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
3 tojás
2 evőkanál görög joghurt
10 dkg durvára őrölt zabpehely
olívaolaj

a mustáros-joghurtos mártogatóshoz:
4 dl joghurt
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál majonéz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 fej sült fokhagyma

bors

az édesburgonya püréhez:
édesburgonya
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj

fehér bors
szerecsendió

Elkészítés:
A csirkemellfilét szép vékony szeletekre vágjuk. A liszthez adjuk a fűszereket, a tojásokat felverjük és egy másik tányérba szórjuk az apró szemű, kicsit durvára őrölt zabpelyhet. A hús mindkét oldalát sózzuk, fűszeres lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül zabpehellyel borítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Jól megspricceljük olívaolajjal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer fordítsuk meg.
A hús mellé helyezzünk a sütőbe egy fej fokhagymát. Aminek a végét először is levágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd alufóliába csomagoljuk. Süssük a hússal egy időben.
A mustáros-joghurtos mártogatós hozzávalóit kikeverjük, belenyomjuk a sült fokhagyma gerezdeket, majd turmixoljuk vagy maradhat enyhén darabos is és csak elvegyítjük benne.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük és kikeverjük habosra tejföllel és vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...