Cajun csirkeszárnyak, könnyű madársalátával
Hozzávalók:
70 dkg csirkeszárny
a páchoz:
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál worcestershire szósz
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
50 ml olívaolaj
A salátához:
10 dkg madársaláta
4 retek
2 újhagyma
6 koktél paradicsom
5 dkg fetasajt
a dresszinghez:
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 bazsalikomszál levelei
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál méz
só,bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, majd krémesre turmixszoljuk. A csirkeszárnyakba masszírozzuk, majd egy tálba tesszük és lefedve a hűtőbe 2 óra hosszára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 200°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük.
A madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket is megtisztítjuk, apróra, tetszés szerint karikára daraboljuk és hozzáadjuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, meglocsoljuk vele a salátánkat. Morzsolt fetasajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése