Koskacukor: Fetasajtos rudacskák, medvehagyma pestoval

2016. március 28., hétfő

Fetasajtos rudacskák, medvehagyma pestoval

Ebben a hónapban ez az utolsó receptem, ugyanis holnap elutazunk. Ismét sikerült borvidéket választanunk, ha már szeretjük a jó bort, így Eger lett az úti célunk. 4 nap pihenés, túrázás az erdőben, város nézés, wellness és az elmaradhatatlan borozós esték. Talán szerencsénk is lesz, mert viszonylag jó idő vár ránk. De majd mesélek és remélem gasztro élményekkel teli jövök haza.

Medvehagyma pesto
Hozzávalók:
20 medvehagymalevél
1 kis csokor petrezselyem
2 bazsalikomszál
2 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál darált dió
1 dl olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé

frissen őrölt bors

A medvehagyma pesto hozzávalóit turmixgépbe mérjük, majd krémesre turmixszoljuk. Kis üvegbe kanalazzuk. Lezárva, hűtőbe akár egy hétig is eláll. Többféleképpen felhasználhatjuk, de pirítósra kenve is nagyon finom.









Fetasajtos rudacskák, medvehagyma pestoval
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
1 evőkanál sütőpor
8 dkg hideg kockára vágott vaj
12 dkg kockára vágott fetasajt
2 kávéskanál só
1 dl kefir
1 tojás

Kenéshez:
3-4 evőkanál medvehagyma pesto


Elkészítés:
Minden alapanyagot késes robotgépbe teszünk és addig dolgoztatjuk, amíg összeáll a tésztánk. Gombócot formálunk belőle, majd fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk. Kb. 0,5-1 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Megkenjük vékonyan medvehagyma pestoval, majd feltekerjük a tésztát. Ismét téglalap alakúra nyújtjuk, ujjnyi vastagságra, majd kockákra daraboljuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük, 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd tálalásig dobozba tároljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...