Medvehagyma pesto
Hozzávalók:
20 medvehagymalevél
1 kis csokor petrezselyem
2 bazsalikomszál
2 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál darált dió
1 dl olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé
só
frissen őrölt bors
A medvehagyma pesto hozzávalóit turmixgépbe mérjük, majd krémesre turmixszoljuk. Kis üvegbe kanalazzuk. Lezárva, hűtőbe akár egy hétig is eláll. Többféleképpen felhasználhatjuk, de pirítósra kenve is nagyon finom.
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
1 evőkanál sütőpor
8 dkg hideg kockára vágott vaj
12 dkg kockára vágott fetasajt
2 kávéskanál só
1 dl kefir
1 tojás
Kenéshez:
3-4 evőkanál medvehagyma pesto
Elkészítés:
Minden alapanyagot késes robotgépbe teszünk és addig dolgoztatjuk, amíg összeáll a tésztánk. Gombócot formálunk belőle, majd fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk. Kb. 0,5-1 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Megkenjük vékonyan medvehagyma pestoval, majd feltekerjük a tésztát. Ismét téglalap alakúra nyújtjuk, ujjnyi vastagságra, majd kockákra daraboljuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük, 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd tálalásig dobozba tároljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése