Zabpehely bundás csirkemell, saláta ágyon, buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személy részére
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg zabpehely
só, bors
2 tojás
olívaolaj
A tálaláshoz:
jégsaláta
koktél paradicsom
10 dkg Asiago sajt
Az öntethez:
3 dl joghurt
10 bazsalikomlevél
1 teáskanál majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál worcestershire szósz
só
frissen őrölt bors
A pirítóshoz:
4 szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 rozmaringszál
Továbbá:
4 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sóval és borssal megszórjuk. A tojásokat felverjük, a zabpelyhet késes robotgéppel apróra daráljuk. Megforgatjuk a hús szeleteket először a tojásban, majd a zabpehelyben. Felhevített olívaolajra helyezzük, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Nem kell sokáig sütni, csak amíg színt kap, így biztos nem fog kiszáradni.
A jégsalátát feldaraboljuk, a koktél paradicsomokat cikkekre vágjuk, tányérokra halmozzuk. A kisült csirkemellet felcsíkozzuk és a tetejére tesszük.
A pirítóshoz a fokhagymát összetörjük, olívaolajon megfuttatjuk a rozmaringgal együtt, majd ráhelyezzük a kenyér szeleteket, mindkét oldalát megpirítjuk.
Az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, krémesre turmixoljuk.
A tojáshoz vizet forralunk, majd csökkentjük a lángot. A tojásokat egyesével pohárba törjük, vízbe engedjük. Egyszerre eggyel dolgozzunk. Kb. 3 perc elteltével szűrőkanál segítségével kiemeljük, majd a zabpelyhes csirkeszeletre engedjük. A sajtot rá morzsoljuk vagy reszeljük, meglocsoljuk a bazsalikomos öntettel és pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése