Csokoládés-mogyorós puding, kókuszkockával pohárban
Hozzávalók 8 pohárhoz:
Csokoládés-mogyorós pudinghoz:
3 evőkanál kukoricakeményítő
4 dl tej
10 dkg nyírfacukor
7 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mogyoró
25 dkg mascarpone
Kókuszos piskótához:
4 tojás
2 evőkanál görög joghurt
7 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg kókuszliszt
3 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai
Tetejére:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tejből 3 dl-t felforralunk a cukorral együtt, a maradékkal kikeverjük a keményítőt, majd besűrítjük. Hozzáadjuk még forró a csokoládét és a darált mogyorót, elkeverjük és hűlni hagyjuk. A mascarpone hozzáadásával krémesre keverjük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a joghurtot. A száraz alapanyagokat tálba mérjük. A tojások fehérjét habbá verjük a cukor másik felével. A felvert habot felváltva a száraz alapanyagokkal a krémes tojássárgájához adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, majd egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített 180°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Melegen kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát apró kockákra daraboljuk. A poharakba először egy-egy kanál krémet kanalazunk, amire piskóta kockákat halmozunk, majd így rétegezzük tovább. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése