A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában is.
Görög kecskesült burgonyafelfújttal
Hozzávalók 6 személyre:
2 kg kecskecomb
20 szem fekete olívabogyó
2 biocitrom
2 fej fokhagyma
2 vöröshagyma
3 rozmaringág
2 dl húsalaplé vagy víz
só
frissen őrölt bors
A felfújthoz:
50 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg ricotta
3 tojás
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kecskecombot alaposan sózzuk, borsozzuk. Hegyes kés segítségével megtűzdeljük a megpucolt fokhagymagerezdekkel. Magas falú hőálló tálba helyezzük, beborítjuk felkarikázott citrommal és vöröshagymával. A tetejére és mellé rozmaringágakat teszünk. Mellé rakjuk az olívabogyót, majd felöntjük a húsalaplével. Alufóliával lefedve, előmelegített, 170 fokos sütőben 3 óra alatt puhára pároljuk.
A felfújthoz a burgonyát kikeverjük a ricottával és a tojások sárgájával. Sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a burgonyához forgatjuk. 6 szufléformát kikenünk vajjal, megszórunk zsemlemorzsával. A burgonyát elosztjuk a tálkákban, reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a felfújt készítését érdemes az utolsó pillanatra hagyni, és forrón, azonnal tálalni. Friss, balzsamecetes salátát is készíthetünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése