Édes túrós rakott tészta dióval
Hozzávalók 4 személy részére:
15 dkg fodros kocka
25 dkg túró
2 dl tejszín
2 tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál darált dió
Elkészítés:
A tésztát félpuhára főzzük, lecsepegtetjük. A túrót összetörjük, elvegyítjük benne a két tojást. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd krémesre keverjük. A sütőformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A túrós krémhez adjuk a tésztát, a formába kanalazzuk, egyenletesen elosztjuk. Megszórjuk darált dióval.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a dió megpirult a tetején.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral is tálalhatjuk! Szerintem így magában is tökéletes volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése