Koskacukor: Édes túrós rakott tészta dióval

2016. március 22., kedd

Édes túrós rakott tészta dióval

Ilyenkor előjönnek a túrós receptek, akár sütiről, akár sósról vagy éppen főételről legyen szó. Aki szereti a vargabélest, az tuti ezt is szeretni fogja, mert nagyon hasonlít rá, de azért mégsem teljesen ugyanaz. Egy finom leves után szerintem tökéletes második lehet, ráadásul még desszertnek is megfelelhet, bár attól is függ kinek mennyire édesnek kell lennie. Őszintén, spóroltam a cukorral, nekünk így is ízlett, mert a citrom és a dió is ízt adott neki, viszont, aki édesebb szájú azt tudom javasolni, hogy duplázza meg a cukor mennyiséget.








Édes túrós rakott tészta dióval
Hozzávalók 4 személy részére:
15 dkg fodros kocka
25 dkg túró
2 dl tejszín
2 tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál darált dió

Elkészítés:
A tésztát félpuhára főzzük, lecsepegtetjük. A túrót összetörjük, elvegyítjük benne a két tojást. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd krémesre keverjük. A sütőformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A túrós krémhez adjuk a tésztát, a formába kanalazzuk, egyenletesen elosztjuk. Megszórjuk darált dióval.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a dió megpirult a tetején.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral is tálalhatjuk! Szerintem így magában is tökéletes volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...