Szuper vacsorát vagy éppen ebédet tálalhatunk fel, ha ezt megfőzzük. Pont azért, mert könnyű étel. Az elkészítése sem furfangos, bár nem a leggyorsabban elkészíthetők közé sorolandó.
Rozmaringos szűzpecsenye, medvehagyma mártással, köles fasírttal
Hozzávalók 2 személy részére:
A rozmaringos szűzpecsenyéhez:
40 dkg szűzpecsenye
2 rozmaringszál
só, bors
4 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
A medvehagyma mártáshoz:
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
2,5 dl 10%-os tejszín
1 kis csokor medvehagyma
só, bors
A köles fasírthoz:
1/2 csésze köles
2 csésze víz
só, bors
szerecsendió
2 főtt tojás
1 tojás
5 dkg reszelt pecorino
1 bazsalikomszál
1 evőkanál zsemlemorzsa
plusz a panírhoz
sütéshez olaj
Elkészítés:
Először a köles fasírthoz megfőzzük a kölest. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a kölest, majd addig főzzük, amíg magába nem szívja. Hűlni hagyjuk.
A szűzpecsenyét sózzuk. borsozzuk. Felhevített olívaolajra tesszük, fehéredésig pirítjuk minden oldalát. Hozzátesszük a két rozmaringszálat, felöntjük borral, majd alacsony hőmérsékleten 1 óra alatt puhára pároljuk. Fedő alatt hagyjuk hűlni tálalásig.
A mártáshoz elkészítéséhez feldaraboljuk a medvehagymát. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőbe, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, majd a tejszínt és krémesre keverjük. Beleszórjuk a medvehagymát, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, lefedve félre tesszük.
A köleshez adjuk az összetört, főtt tojást, a reszelt pecorino sajtot, a feldarabolt bazsalikomlevelet és a zsemlemorzsával, egész tojással összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Golyókat formázunk, ellapítjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsába. Serpenyőbe kevés olajat hevítünk, mind a két oldalát megsütjük. A következőnél adhatunk hozzá ismét olajat, amennyiben szükséges.
A kész sertés szűzpecsenyét felszeleteljük. Köles fasírttal és a mártással tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése