Hozzávalók 4 személy részére:
12 szelet csont nélküli karaj
só, bors, szerecsendió
3 evőkanál olaj
1,5 dl száraz fehérbor
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
Vajban párolt zöldborsóhoz:
30 dkg zöldborsó
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
só, bors
Tavaszi salátához:
jégsaláta
paradicsom
retek
uborka
kaliforniai paprika
újhagyma
dresszinghez:
4 evőkanál tökmagolaj
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál méz
0,5 dl víz
Elkészítés:
A hús szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Tűzálló tepsibe fektetjük közel egymáshoz. Meglocsoljuk olajjal és fehérborral. A juhtúrót kikeverjük tejföllel, amihez hozzáadjuk a két tojást, a felaprított kaport, a zúzott fokhagymát és a végén sóval, borssal ízesítjük. A húsra öntjük, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített 180°C-os sütőbe helyezzük. 1 órán keresztül pároljuk, miután a fóliát eltávolítjuk. További 15 percig visszatoljuk fólia nélkül.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a friss vagy már nem fagyott zöldborsót, sóval, borssal, friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 15-20 perc alatt roppanósra pároljuk
A salátához a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, nagyobb tálba tesszük. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és jól összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése