A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában is.
Répás zabkeksz
Hozzávalók 30 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre apró szemű zabpehely
1 bögre zabliszt
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál kókuszcukor
1/3 bögre extraszűz olívaolaj
1/3 bögre dióolaj
1/2 bögre darált dió
1/2 bögre mazsola
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 narancs reszelt héja
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A kétféle liszthez adjuk a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A tojást kikeverjük a cukrokkal és a kétféle olajjal. Beletesszük a vaníliát és a narancshéjat. Beleforgatjuk a répát, a diót és a mazsolát. Hozzávegyítjük a száraz alapanyagok elegyét, majd jól összedolgozzuk. A masszából golyókat formázunk, a tenyerünkben ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni.
Tipp: zárható dobozban tárolva sokáig puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése