Nagyon szeretem a medvehagymát, mert nem az a fajta hagyma, ami után kapkodni kell a rágókat, mert sokáig érezhető a szánkban. Sokféleképpen fel lehet használni, ízletes és mind e mellett egészséges is. Szóval nem ez az első medvehagymás receptem. Terveztem egy finom levest hétvégére, illetve egy kenyeret is. De ez maradjon meglepetés.
Medvehagymás karaj, joghurtos bulgur salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szelet karaj
só, bors
3 evőkanál görög joghurt
1 csokor medvehagyma
10 bazsalikomlevél
1 lime leve
1 teáskanál egész zöld bors
2 kávéskanál só
1 dl olívaolaj
2 dl fehérbor
Joghurtos bulgur salátához:
4 evőkanál görög joghurt
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál szárított bazsalikom
só, bors
1 teáskanál méz
1 csomó retek
1/2 uborka
1 kaliforniai paprika
3 paradicsom
2 szál újhagyma
12 dkg bulgur
Elkészítés:
A karaj szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az összes többi hozzávalót a bor kivételével késes robotgépbe tesszük, majd turmixoljuk. Nagyobb tepsibe fektetjük a húst, mindegyikre kanalazunk a joghurtos medvehagymából, elkenjük egyenletesen. Fehérborral felöntjük, alufóliával lefedjük, majd előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Eltávolítjuk az alufóliát, további 15 percre visszatoljuk.
A salátához a bulgurt dupla mennyiségű vízbe megfőzzük. Az öntethez kikeverjük a joghurtot, a mustárral, citromlével, amihez szárított bazsalikomot, mézet adunk. Sóval és borssal ízesítjük.
A zöldségeket megmossuk, az újhagymát megpucoljuk. Tetszőlegesen karikákra, kockákra daraboljuk. Összekeverjük a bulgurral, majd ráöntjük a kész öntetet és jól összeforgatjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése