Koskacukor: Medvehagymás bagett

2016. március 10., csütörtök

Medvehagymás bagett

Jöhet akkor reggelire egy medvehagymás bagett? Kicsi türelem kell hozzá, ha máris elakarjuk készíteni, mert egy éjszakát a hűtőben kell pihentetni, de ha ma este begyúrjuk és tegyük fel nincs otthon medvehagymánk akkor sincs semmi gond, mert úgyis másnap kell hozzáadni. Tehát lisztre fel!
Nagyon finom szendvics alapnak, pirítva vagy csak úgy magában.

A fotókhoz a háttereket a Fotókellék biztosította.
A sütéshez az igazipizza.hu által szponzorált sütőkövet használtam.








Medvehagymás bagett
Hozzávalók:
10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg világos rozsliszt
2 dkg só
1 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
4 dl víz
4 evőkanál aprított medvehagyma

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a fehérborecetet, az élesztőt belemorzsoljuk és a vízzel együtt lágy tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba téve szobahőmérsékleten pihentetjük 2 órát, majd hűtőbe helyezzük 24 órára. Másnap lisztezett felületre borítjuk, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, átgyúrjuk, majd hagyjuk, hogy felmelegedjen. 4 részre osztjuk, bagetteket formázunk belőle. Sütőpapírra helyezzük, duplájára kelesztjük. Sütőlapátra húzzuk, majd a sütőkővel együtt előmelegített 200°C-os sütőbe 40 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...