Nagyon finom szendvics alapnak, pirítva vagy csak úgy magában.
A fotókhoz a háttereket a Fotókellék biztosította.
A sütéshez az igazipizza.hu által szponzorált sütőkövet használtam.
Hozzávalók:
10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg világos rozsliszt
2 dkg só
1 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
4 dl víz
4 evőkanál aprított medvehagyma
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a fehérborecetet, az élesztőt belemorzsoljuk és a vízzel együtt lágy tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba téve szobahőmérsékleten pihentetjük 2 órát, majd hűtőbe helyezzük 24 órára. Másnap lisztezett felületre borítjuk, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, átgyúrjuk, majd hagyjuk, hogy felmelegedjen. 4 részre osztjuk, bagetteket formázunk belőle. Sütőpapírra helyezzük, duplájára kelesztjük. Sütőlapátra húzzuk, majd a sütőkővel együtt előmelegített 200°C-os sütőbe 40 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése