Én ismét lekvárral ettem reggelire, valahogy nekem ez a legjobb párosítás.
Camemberttel töltött kifli
Hozzávalók (12 db):
150 g tk. tönköly búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
1 tojás
1 tk. cukor + 1 ek.
1,5 dl langyos tej
20 g élesztő
1-1,5 dl langyos víz
1 kk. só
30 g olvasztott vaj
150 g camembert
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el az élesztőt és az 1 teáskanál cukrot, majd hagyjuk 15 percig pihenni. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt és még egy kis langyos vizet. Dolgozzuk össze a tésztát és amikor már jól összeállt dolgozzuk hozzá a vajat apránként. A legjobb mind ezt robotgéppel csinálni. Jó rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesztő tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át és visszatéve ismét 20 percig hagyjuk benne. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen kör alakúra és osszuk el 12 részre. Mindegy cikk végére tegyünk egy vékony szelet sajtot, majd tekerjük fel úgy, hogy közben húzzuk a csücskét, így lesz egyre több réteg. Sütőpapírral bélelt tepsire téve hagyjuk duplájára kelni. Felvert tojással kenjük meg, majd előmelegített 200°C-os sütőbe 20-22 perc alatt süssük készre.
Nagyon finom puha marad még másnap is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése