Lecsós karaj
Hozzávalók (4 fő):
80 dkg szeletelt sertés csont nélküli karaj
1 kg új burgonya
4 nagy paradicsom
2 nagy fehér paprika
1 nagy vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
só, bors, rozmaring
Elkészítés:
A burgonyát jól mossuk meg, majd karikázzuk fel. Tegyük egy nagyobb jénai vagy tűzálló tál aljára. Szórjuk meg sóval és borssal. A hús szeleteket is sózzuk borsozzuk, majd helyezzük el a burgonya karikák tetején. A paradicsomot, paprikát és a megpucolt vöröshagymát vágjuk vékony karikára és halmozzuk a hús szeletek tetejére. Rozmaringgal szórjuk meg vagy a legjobb használjunk friss rozmaring ágakat, majd locsoljuk meg a fehérborral. Alufóliával lefedve 180°C-os előmelegített sütőbe tegyük be és kb. 1 órán keresztül pároljuk. Amikor már puha a hús, vegyük le a fóliát és emeljük a hőfokot 200°C-ra. Hagyjuk még bent kb. 20 percig. Vigyázzunk a hagyma ne égjen meg!
Semmilyen zsiradékot, olajat nem használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése