Hozzávalók:
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
30 g holland kakaó
2 tojás
1 tk. sütőpor
1 kk. fahéj
1 ek. nyírfacukor
1 csipet só
2-2,5 dl tej
Csokoládé öntet receptje itt található.
Eperszósz receptje itt található.
Elkészítés:
A liszteket és a kakaót mérjük, majd szitáljuk át egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat, a nyírfacukrot és a sót. Üssük hozzá a két tojás, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük csomómentesre. Olyan sűrű legyen, mintha egy piskóta tésztát kevertünk volna ki. Tegyük hűtőbe minimum fél órára.
Ez idő alatt elkészíthetjük a csokoládé és az eperszószt.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, keverjük át, ha nagyon sűrűnek találjuk adjunk hozzá egy kevéske tejet.
A palacsinta sütőt spricceljük meg olajjal, majd egyesévvel süssük ki a kakaós palacsintákat. Egy adag kb. 1/2 merőkanál, így egyszerre kettőt is lehet sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése