Nem is gondolkodtam rajta sokat, ki kellett próbálnom. Nem csalódtam, legközelebb grillezéshez fogom elkészíteni.
Hozzávalók:
1-1,2 kg csirkecomb
Chimichurri szószhoz:
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
2 ek. citrom leve
2 ek. fehérbor ecet
1 dl olívaolaj
2 szárított chili paprika
1 tk. oregánó
só, bors
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit tegyük turmixgépbe, majd turmixoljuk sűrűre. Pácoljuk be a combokat, majd tegyük hűtőbe 3-6 órára.
Helyezzük egy tűzálló tálba, fedjük le alufóliával, majd előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 30-40 percig. Amikor megpuhult, vegyük le a fóliát és további 15-20 percig 180°C-on süssük tovább úgy, hogy közben meglocsoljuk legalább kétszer a combokat a saját szaftjával.
Kölessel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése