Így dupla sikere lett!
Hozzávalók (8db):
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
100 g BL55 fehér liszt
1 ek. cukor
1 kk. só
20 g élesztő
1 dl langyos tej
1 tk. cukor
1 tojás
25 g olvasztott vaj
8 tk. nutella
Tetejére:
tojás
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, majd az egy teáskanál cukorral keverjük el. 15 percig hagyjuk pihenni.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sót és a felvert tojásból annyit, hogy maradjon egy kevés a tetejére, majd a felfuttatott élesztőt. Állítsuk össze a tésztát, majd a vajat apránként dolgozzuk bele. Ha géppel dagasztjuk, akkor a vége felé kanalazzuk hozzá. Kicsit keményebb, de rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Vágjuk 8 egyenlő részre, formázzunk golyókat, majd mindegyikbe csináljunk egy mélyedést, mintha egy kis kosárkát formáznánk. Kanalazzuk bele a tölteléket, csípjük össze négy oldalról a tésztát, majd menjünk körbe rajta úgy, hogy alulról mindig odahúzzuk, mint amikor zsemlét formázunk. A végén tegyük a munkafelületre és a markunkba hagyva gurigassuk körbe, így kialakítva a gömbölyű formát.
A muffin tepsit kenjük ki vajjal vagy olajjal. Helyezzük el benne a nutellával töltött golyókat, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni. Kenjük meg a tetejét a maradék tojással.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig. Miután kivettük várjunk vele 3-4 percet, amíg hűl egy kicsit, így könnyebb kivenni anélkül, hogy összetörnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése