Koskacukor: Citromos-fokhagymás csirke saslik, fetás kuszkusz salátával

2015. február 19., csütörtök

Citromos-fokhagymás csirke saslik, fetás kuszkusz salátával

Lassan már készülhetünk a grillezésre. Hétvégén olyan jó idő volt, hogy azt hittem már itt a tavasz, de azután jött az esti fagy. :( A nap sugara sütött be a szobába, ahonnan vasárnap nehezen lehetett kirángatni, mert olyan jól esett az, ahogy feküdtem az ágyon és rám terítette a napsugár a melegét. De a végén mégis a konditerembe kötöttünk ki, úgyhogy sikerült felkelnem. :) Aminek még nagyon örülök, hogy hétvégére ismét 10 fok körüli hőmérsékletet fog mutatni a hőmérő és a négy napos itthoni pihenésem alatt lesz időnk kicsit sétálni ebbe a szép tavaszi időben.
Tehát ha grillezésre adnánk a fejünket, akkor ez egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet.







Citromos-fokhagymás csirke saslik, fetás kuszkusz salátával
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
150 g joghurt
4 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só, bors
friss vagy szárított bazsalikom

Fetás kuszkusz salátához:
1 pohár kuszkusz
2 pohár forró víz
só, bors
10 dkg feta sajt
1 fej lilahagyma
1/4 kígyó uborka
8 koktél paradicsom
1/2 kaliforniai paprika
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
friss petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk nagyobb kockára, sózzuk és borsozzuk. Zúzzuk a fokhagymát a joghurtba, facsarjuk bele a citrom levét, majd tegyünk hozzá pár friss darabolt bazsalikom levelet. Ha nincs akkor jó egy teáskanálnyi szárított is. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap szúrjuk fel hurkapálcikára vagy saslik pálcára és serpenyőben vagy grillen süssük meg. (Amennyiben serpenyőben sütjük hevítsünk fel előtte 2 evőkanál olívaolajat, ha grillen akkor a pácba tegyük bele.)
A salátához a kuszkuszt forrázzuk le, fedjük le és hagyjuk, hogy beszívja a vizet és megpuhuljon. Addig daraboljuk apróra a lilahagymát, az uborkát, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, majd tegyük egy tálba. Szórjuk meg sóval és borssal, öntsünk rá fehérborecetet és egy kis olívaolajat, majd keverjük össze. Tegyük hozzá a kész kuszkuszt, jól forgassuk össze. Díszítsük kockára darabolt feta sajttal illetve friss petrezselyemmel!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...