Barackos-málnás túrótorta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
Piskótához:
3 tojás
2 dkg kukorica keményítő
2 dkg holland kakaópor
2 dkg kókuszliszt
2 dkg zabliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
6 dkg nyírfacukor
2 dkg olvasztott vaj
Gyümölcsös túrós réteghez:
4 db sárga húsú őszibarack30 dkg málna
40 dkg túró
50 dkg görög joghurt
2 csomag dr. Oetker zselatinfix
8 dkg porcukor (nyírfacukorból)
1/2 citrom leve
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját keverjük ki a cukor felével, a fehérjét pedig verjük habbá a cukor másik felével. A olvasztott, de kihűlt vajat tegyük a felhabosított tojássárgákhoz, majd ezt az egészet a felvert fehérjéhez. A száraz alapanyagokat mérjük ki, szitáljuk hozzá úgy, hogy közben kétszer-háromszor beleforgatjuk. Kanalazzuk sütőpapírral bélelt tortaformába, majd toljuk előmelegített 180˛C-os sütőbe kb. 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, helyezzük rácsra kihűlésig. Helyezzük vissza a formába.
A túrót törjük össze, adjuk hozzá a joghurtot, a citrom levét, a porcukrot, a zselatinfixet, majd jól keverjük ki. Az őszibarackot pucoljuk meg, daraboljuk apróra. A díszítéshez félre tehetünk egy pár szem málnát és egy pár cikk barackot. Forgassuk óvatosan a gyümölcsöket a túrós krémbe, majd kanalazzuk az egészet a piskótára. Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kedvünk szerint díszíthetjük friss mentával vagy citromfűvel is.
Nagyon guszta, biztos finom is. :) De ha megengedsz egy tanácsot: ha még egészségesebbre szeretnéd, akkor zselatin fix helyett zselatinlapot használj inkább. Régebben én is sűrűn használtam a zseléfixet, de aztán rájöttem, hogy jobb, ha mellőzöm.
VálaszTörlés