Amióta ezt elkészítettem már kipróbáltam egy cukkinis, kecskesajtos, házi füstölt sonkás variációt is, amibe még került egy kis kapor is.
Frittata édesburgonyával, borsóval és feta sajttal
Hozzávalók (2 személyre):
1 közepes édesburgonya
1/2 bögre friss borsó
2 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
5 tojás
5 dkg feta sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát vágjuk kockára locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal, sózzuk meg és süssük készre sütőbe kb. 30 perc alatt. A borsót pároljuk meg egy kisebb lábasba fedő alatt, kevés vízben.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyra. A kápia paprikát karikázzuk, a feta sajtot kockázzuk fel, a tojásokat pedig verjük fel egy pici sóval és borssal.
Vegyünk el egy olyan edényt, amit sütőbe is betudunk tenni. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát a paprikával. Tegyük hozzá a kész édesburgonyát, a borsót, öntsük fel tojással, szórjuk meg feta sajttal. Alacsony lángon süssük 2-3 percig, majd helyezzük 180°C-os előmelegített sütőbe 20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése