Szerintem már tudja mindenki, aki követi a blogomat, hogy az indiai konyha elég nyerő nálunk. Ez a currys csirkemell annyira egyszerű és gyorsan elkészíthető, hogy még a 40 fokos konyhánk sem melegszik fel jobban. :) Nehéz kitalálni ebben a hőségben, hogy mit is készítsünk. Igaz fűszeres és egy picit csípős is, de a padlizsán és a csicseriborsó segít egy picit elnyomni. Akár egy vacsorára is tökéletes lehet. Mi köret nélkül ettük, így magába. Tutira finom!!!
Indiai curry csirkemell, padlizsánnal és csicseriborsóval
Hozzávalók (2 személy részére):
60 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál madras curry
2 teáskanál curry
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt chili
só, bors
15 dkg padlizsán
15 dkg koktél paradicsom
15 dkg konzerv csicseriborsó
10 dkg mascarpone
kevés víz
Elkészítés:
Pucoljuk és hámozzuk meg a vöröshagymát, daraboljuk apróra, majd olívaolajon dinszteljük meg. A csirkemellet daraboljuk kockára a padlizsánnal együtt. Adjuk a hagymához a csirkemell kockákat, pirítsuk fehéredésig. Ízesítsük a fűszerekkel, sóval és borssal. Tegyük hozzá a padlizsánt, majd a mascarponét és egy kevéske vizet. Miután felforrt, mehet bele a lecsepegtetett csicseriborsót és a koktél paradicsomokat. Forgassuk meg párszor és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ez kb. 5-10 perc még.
Tálalhatjuk rizzsel vagy édesburgonyával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése