Erre most azért tértem ki, mert 2 évvel ezelőtt azt sem tudtam milyen a kínai, az indiai, az ázsiai konyha, viszont mióta megkóstoltam azóta szeretem. Bár ha olyan étterembe mennék, ahol minden megtalálható akkor nem ezek közül választanék. :)
Egy finom kínai zöldséges szaftos marhahusit hoztam ma Nektek, amit jázmin rizzsel tálaltam.
Kínai zöldséges marhahús
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg marhahús
1 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
2 kávéskanál só
1 teáskanál szecsuani bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál barna rizsliszt
2 kápia paprika
1 nagyobb répa
3 szál újhagyma
kb. 3 dl víz
2 evőkanál fehér szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
Elkészítés:
A hús daraboljuk vékony hosszú csíkokra. Tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg rizsliszttel, őrölt gyömbérrel, durvára tört szecsuani borssal és sóval, Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a szójaszóst, a szezámolajat és a rizsecetet. Hevítsük fel a wokot,tegyük bele a húst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel vízzel és lassú tűzön főzzük kb. 1 óra hosszáig.
A répát, az újhagymával és a paprikával szeljük vékony csíkokra. Miután már majdnem kész a hús, adjuk hozzá a zöldségeket, amennyiben szükséges akkor még vizet és főzzük bele. A végén szórjuk meg fehér és fekete szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése