Olaszos sertéskaraj, krémes polentával
Hozzávalók 4 személy részére:
a fűszeres karajhoz
8 szelet sertéskaraj
só, bors
2 teáskanál morzsolt oregánó
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
6 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
a sült paradicsomhoz
50 dkg fürtös koktél paradicsom
krémes balzsamecet
extra szűz olívaolaj
a krémes polentához (1 bögre=2,5dl)
1 bögre kukoricadara
1/2 bögre tejszín
1 1/2 bögre víz
só, bors
1/2 bögre reszelt parmezán
3 evőkanál vaj
Elkészítés:
A karaj szeleteket, amennyiben szükséges enyhén megklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajba zúzunk 6 gerezd fokhagymát és hozzáadjuk a morzsolt fűszereket. Bekenjük vele a hús szeleteket és tepsibe tesszük, aláöntjük a bort. Alufóliával lefedve, előmelegített 200 fokos sütőbe 1 óra alatt puhára pároljuk.
A fürtös paradicsomot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd a hús helyére toljuk és 20 perc alatt puhára sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a polentát. Lábasba mérjük a vizet és a tejszínt, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd szép lassan sűrűre főzzük. A végén kikeverjük vajjal és a sajttal, majd sóval és borssal ízesítjük.
A sült paradicsomot a sajtos polentára halmozzuk és két-két szelet hússal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése