Koskacukor: Mexikói csirke kebab, sült zöldséges bulgurral

2016. május 25., szerda

Mexikói csirke kebab, sült zöldséges bulgurral

Úgy, ahogy már pár éve, az idén is részt veszünk a makói Kemencés és Hagymás grillfesztiválon, ahol jelen állás szerint, elég sokféle étellel fogunk találkozni. Mi csülköt és saslikot fogunk sütni, de más csoportokat is meglátogatunk, ahol flekken és számos más meglepetés vár ránk. Azt hiszem szerencsénk lesz, az idő idén is nekünk kedvez, tehát öröm lesz a forró kemence mellett állni. Most röviden ennyi, vasárnap hozom a rövid beszámolómat. Viszont egy ötlet a hétvégi grillezéshez, amihez a fűszereket a legkönnyebben, egy helyről a Fűszerész webshopjáról lehet beszerezni.








Mexikói csirke kebab, zöldséges bulgurral
Hozzávalók 4 személy részére
a csirke kebabhoz
80 dkg csirkemell
a páchoz
50 ml olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál fűszerpaprika
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szegfűbors

a zöldséges bulgurhoz
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkini
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 evőkanál aprított bazsalikom
2 evőkanál aprított petrezselyem
13 dkg bulgur

Elkészítés:
A páchoz felsorolt fűszereket kimérjük, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd kikeverjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, ráöntjük a kész pácot. Letakarva,  hűtőbe helyezzük minimum két óra hosszára. Hurkapálcára felszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük. Amennyiben van lehetőségünk a szabadban grillezni, akkor faszenes grill felett időnként megforgatva készítjük el.
A zöldséges bulgurhoz a paprikákat felkockázzuk a cukkinivel együtt. Olívaolajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A bulgurt dupla mennyiségű vízbe készre főzzük. A kész zöldséghez adjuk a főtt bulgurt, majd aprított friss bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...