Fokhagymás-zöldfűszeres karaj grillen, újburgonyával és joghurtos salátával
Hozzávalók 4 személy részére
a fokhagymás-zöldfűszeres karajhoz
8 szelet karaj
a páchoz
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsálya
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1/2 citrom leve
a joghurtos salátához
1 csokor petrezselyem
1 bögre konzerv kukorica
2 bögre kockára vágott uborka
2 bögre kockára vágott retek
1/2 bögre karikára vágott újhagyma
az öntethez
2 dl görög joghurt
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál majonéz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors
továbbá
1 kg újburgonya
2 evőkanál kacsazsír
só, bors
Elkészítés:
A húst enyhén klopfoljuk, ha szükséges. A pácot kikeverjük, majd a hús mindkét oldalába belemasszírozzuk. Letakarva, hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára vagy egy éjszakára.
Másnap faszenes grill felett megsütjük.
A joghurtos salátához a konzerv kukoricát lecsöpögtetjük, az uborkát, a retket és az újhagymát pedig apróra daraboljuk. Friss petrezselymet darabolunk hozzá. Az öntetet hozzávalóit kikeverjük, majd a salátához adjuk. Az újburgonyát megmossuk, hasábokra vágjuk. Magas falú serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt, hozzáadjuk a burgonyát, majd egy kevés vizet öntünk hozzá és lefedjük pár percre. Ezután magas lángon addig sütjük, amíg megpirul. Sózzuk és borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése