Koskacukor: Fokhagymás-zöldfűszeres karaj grillen, újburgonyával és joghurtos salátával

2016. május 3., kedd

Fokhagymás-zöldfűszeres karaj grillen, újburgonyával és joghurtos salátával

Hétvégén szerencsénk volt, mert kint tudtunk sütni, főzni és enni a szabadban, bár éppen lehetett volna egy hangyányit jobb az idő. Egyszerűen már már hihetetlen, hogy még mindig hideg van és bizony, már egy hete visszakapcsoltuk a fűtést. A hangulatom padlón van. Nincs napsütés, hideg van és emiatt a természetben sem élvezetes sokáig kint lenni. Pedig éppen most egy fantasztikus grill receptet hozok, amit végül még hétvégére betervezhetünk, hátha javulás várható. Bízom benne, hogy nem sokáig marad ilyen az idő és a napsugarak is előbukkannak a felhők mögül.








Fokhagymás-zöldfűszeres karaj grillen, újburgonyával és joghurtos salátával
Hozzávalók 4 személy részére
a fokhagymás-zöldfűszeres karajhoz
8 szelet karaj
a páchoz
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsálya
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1/2 citrom leve

a joghurtos salátához
1 csokor petrezselyem
1 bögre konzerv kukorica
2 bögre kockára vágott uborka
2 bögre kockára vágott retek
1/2 bögre karikára vágott újhagyma
az öntethez
2 dl görög joghurt
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál majonéz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors

továbbá
1 kg újburgonya
2 evőkanál kacsazsír
só, bors

Elkészítés:
A húst enyhén klopfoljuk, ha szükséges. A pácot kikeverjük, majd a hús mindkét oldalába belemasszírozzuk. Letakarva, hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára vagy egy éjszakára.
Másnap faszenes grill felett megsütjük.
A joghurtos salátához a konzerv kukoricát lecsöpögtetjük, az uborkát, a retket és az újhagymát pedig apróra daraboljuk. Friss petrezselymet darabolunk hozzá. Az öntetet hozzávalóit kikeverjük, majd a salátához adjuk. Az újburgonyát megmossuk, hasábokra vágjuk. Magas falú serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt, hozzáadjuk a burgonyát, majd egy kevés vizet öntünk hozzá és lefedjük pár percre. Ezután magas lángon addig sütjük, amíg megpirul. Sózzuk és borsozzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...