A következő recept nagyon egyszerű és ami jó benne, hogy nem is gondolnánk milyen gyorsan összehozható. Mélyhűtőből előkapjuk a fagyit, egy lefőzött kávé, turmix és már ihatjuk is a nap bármely szakaszában. Akár még desszertként is megállja a helyét!
Jön a nyár, jön a jó idő, a kánikula és azt hiszem, ilyenkor nincs olyan ember, aki ellene tudna állni. Természetesen amennyiben, a kávé a kedvenceink közé tartozik.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
Vaníliás jegeskávé
Jön a nyár, jön a jó idő, a kánikula és azt hiszem, ilyenkor nincs olyan ember, aki ellene tudna állni. Természetesen amennyiben, a kávé a kedvenceink közé tartozik.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
Vaníliás jegeskávé
Hozzávalók 2
pohárhoz
2 dl főzött
kávé (kihűtve)
1,5 dl hideg
tej
2 gombóc
vaníliafagylalt
2 jégkocka
a díszítéshez
őrölt fahéj
Minden
hozzávalót a Russell Hobbs Aura Mix & Go Pro Turmix palackjába teszünk, rácsavarjuk a késsel ellátott tetőt, majd a tartályt a készülékházra helyezzük. Pár másodperc alatt összeturmixoljuk a tartalmát. A nedűt poharakba töltjük, és meghintjük fahéjjal. Azonnal fogyasztjuk. Ízlés szerint tovább édesíthetjük mézzel, illetve a díszítéshez fahéj helyett használhatunk kakaóport.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése