Addig is grillezünk csak!
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is. A fűszereket a Fűszerésztől a legkönnyebb beszerezni.
Görög csirkenyárs fűszeres burgonyával
Hozzávalók 4 személyre
a nyársakhoz:
70 dkg csirkemellfilé
6 szál újhagyma
1 salátacukkini
1 kaliforniai paprika
2 citrom
pár szem fekete olívabogyó
a páchoz:
2 dl görög joghurt
1/2 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt oregánó
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
a fűszeres burgonyához:
50 dkg burgonya
1/2 citrom leve
1/2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál morzsolt oregánó
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
saláta
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és feldaraboljuk. A citromot vékony karikára, a paprikát és a cukkinit kockára, az újhagymát szélesebb darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit kikeverjük, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe rakjuk legalább 2 órára. Hurkapálcára vagy nyársra húzzuk felváltva a húst és a zöldségeket. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha van lehetőségünk szabadtéri grillezésre, akkor grillrácson egyszer-kétszer megforgatva megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk. A petrezselymet feldaraboljuk, az oregánóval együtt az olívaolajhoz adjuk. Belefacsarjuk a citromlevet, belezúzzuk a fokhagymát, továbbá megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Megforgatjuk benne a burgonyát, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A csirkenyársakkal és tetszés szerinti salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése