Koskacukor: Mogyorókrémes tápiókapuding málnával

2016. július 5., kedd

Mogyorókrémes tápiókapuding málnával

Korábban már próbálkoztam a tápiókapudinggal és rájöttem, hogy van olyan finom, mint egy tejberizs és ráadásul könnyen elkészíthető. Ízesíthetjük többféle lekvárral, gyümölcsökkel díszíthetjük vagy adhatunk hozzá mogyorókrémet, ami ráadásul nem tartalmaz cukrot. Ezáltal édesíteni sem kell tovább, így megspórolhatjuk a fölösleges szénhidrátokat. Nem mondom, hogy vacsorára tökéletes választás, de délutáni desszertként nyugodtan fogyasztható.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.






Mogyorókrémes tápiókapuding málnával
Hozzávalók 4 pohárhoz
10 dkg tápiókagyöngy
3 dl víz
4 dl tej
5 evőkanál Cavalier mogyorókrém
20 dkg málna

Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt lábasba tesszük, ráöntjük a vizet, és hagyjuk, hogy megszívja magát. 1-2 óra elteltével felöntjük a tejjel, majd közepes lángon sűrűre főzzük a pudingot. Még forrón kikeverjük a mogyorókrémmel. A málna felét hozzáforgatjuk, és poharakba töltjük. A maradék gyümölccsel díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...