Koskacukor: Mogyorókrémes-habos palacsinta

2016. július 4., hétfő

Mogyorókrémes-habos palacsinta

A habszifon sokáig hiánycikk volt itthon, bár a hiányát akkor éreztem a legjobban, amikor gofrit készítettem. De ennek a történetét már megosztottam, a málna és a csoki habos gofriról. Nem csak ebben a formában, hanem palacsintában is megállja a helyét. Nagyon egyszerű, egészséges mogyoróhabot készíthetünk, egy szuper egészséges palacsintához. Akkor vágjunk bele.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.







Mogyorókrémes-habos palacsinta
Hozzávalók 15 db-hoz
a palacsintához:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/4 kávéskanál Almitas steviapor
1 csipet só
3 tojás
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez:
olaj

a töltelékhez:
Cavalier mogyorókrém 

a mogyoróhabhoz:
4 dl habtejszín
3 evőkanál Cavalier mogyorókrém

Elkészítés:
A mogyoróhabhoz a mogyorókrémet a tejszínnel felmelegítjük, de csak addig, amíg egyneművé nem válik, ezután lehűtjük. Habszifonba töltjük, beleengedünk 1 habpatront, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Habszifon híján a tejszínhabhoz kanalazzuk a mogyorókrémet, és habbá verjük.
A palacsintához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást meg a tejet, majd csomómentesre keverjük. Felöntjük a szódavízzel, és hűtőbe tesszük 1/2 órára. A tésztát enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Tálaláskor a mogyoróhabbal díszítjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...