A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.
Hozzávalók 15 db-hoz
a palacsintához:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/4 kávéskanál Almitas steviapor
1 csipet só
3 tojás
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez:
olaj
a töltelékhez:
Cavalier mogyorókrém
a mogyoróhabhoz:
4 dl habtejszín
3 evőkanál Cavalier mogyorókrém
Elkészítés:
A mogyoróhabhoz a mogyorókrémet a tejszínnel felmelegítjük, de csak addig, amíg egyneművé nem válik, ezután lehűtjük. Habszifonba töltjük, beleengedünk 1 habpatront, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Habszifon híján a tejszínhabhoz kanalazzuk a mogyorókrémet, és habbá verjük.
A palacsintához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást meg a tejet, majd csomómentesre keverjük. Felöntjük a szódavízzel, és hűtőbe tesszük 1/2 órára. A tésztát enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Tálaláskor a mogyoróhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése