A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.
Mogyorókrémes-meggyes piskótatekercs
Hozzávalók 20 × 25 cm-es formához
a piskótához:
4 tojás
4 evőkanál fehér tönkölyliszt
1/2 kávéskanál Almitas steviapor
a krémhez:
3 evőkanál Cavalier mogyorókrém
25 dkg mascarpone
30 dkg magozott meggy
a tetejére:
holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojást kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztben elvegyítjük a steviaport, majd a felvert tojáshoz szitáljuk. Óvatosan beleforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróba!) Ha elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, konyharuhával letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
A mogyorókrémet kikeverjük a mascarponéval, hozzáadjuk a meggyet, majd a krémmel megkenjük a piskótalapot. Feltekerjük, kakaóporral megszórjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Realmente es lo más hermoso que he visto y bien realizado se ve muy exquisito,abrazos
VálaszTörlés