A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.
Mogyorókrémes kalács
Hozzávalók 25 cm hosszú kenyérformához
20 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/4 kávéskanál Almitas steviapor
1 csipet só
1 tojássárgája
1,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
3 dkg olvasztott vaj
továbbá:
5-6 evőkanál Almitas mogyorókrém
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és a vajat. Rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba tesszük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk, és finoman átgyúrjuk. A tésztát 30 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük bőven mogyorókrémmel, ezután a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Középen éles késsel, hosszában kettévágjuk, de az egyik végét egyben hagyjuk. A végeknél fogva a két szálat többször egymás köré tekerjük. A kalácsot a lisztezett formába helyezzük, és letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. A formából óvatosan kilazítjuk, kiemeljük, és rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése