Azt hiszem ez a hónap erről fog szólni és miért ne? Most már bőségesen van magyar eper is a piacon, úgyhogy lehet válogatni és lehet a lekvár szezonra is készülni. Az egyik kedvenc gyümölcsöm egyébként az eper és rengeteget megtudnék belőle enni. De nem csak finom, hanem nagyon egészséges is. Rendkívül jól alkalmazható tisztító kúraként, segíti az emésztést, vértisztító hatású és tele van vitaminnal.
Most inkább sütit sütöttem, ami nagyon légies, könnyűre sikeredett úgyhogy alkalmazni fogom más gyümölccsel is.
Kefires epres sütemény:
Hozzávalók (20x25 cm-es tepsihez):
1 bögre = 2,5 dl
1 bögre zabliszt
1,5 bögre teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 bögre nyírfacukor (ebből két evőkanál vaníliás cukor)
1 bögre kefir
3 tojás
1/2 bögre szoba hőmérsékletű vaj
500 g eper
porcukor
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.
A vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a kefirt. Szitáljuk hozzá az elkevert lisztet, jól keverjük ki, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
Az epret mossuk meg, vágjuk ketté és helyezzük el egymás mellé a tészta tetején.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 30-35 perc alatt.
Miután kihűlt, szeljük kockára és szórjuk meg porcukorral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése