Snidlinges-bazsalikomos kifli
Hozzávalók (6 db):
20 dkg BL50 fehér liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
2 evőkanál olvasztott vaj
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
Továbbá:
4 dkg olvasztott vaj (kenhető)
3 evőkanál friss snidling
8 levél bazsalikom
pici só
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, majd készítsünk egy kisebb mélyedést a közepére. Morzsoljuk bele az élesztőt, tegyük mellé a cukrot és öntsünk hozzá egy kevéske tejet és keverjük össze. Hagyjuk pihenni 15 percig. Ez idő alatt szépen felfut az élesztő. Adjuk hozzá a sót, majd közepes fokozaton dagasszuk géppel a tésztát 7-8 percig. Kelesztő tálba téve pihentessük 1 óra hosszát.
Miután megkelt, tegyük enyhén lisztezett felületre, gyúrjuk át, majd osszuk 6 egyenlő részre és formázzunk belőle cipókat. Letakarva ismét pihentessük 15 percig. Addig elkészítjük a fűszervajat. A snidlinget és a bazsalikom leveleket daraboljuk apróra, adjuk a sóval együtt az olvasztott vajhoz, majd keverjük össze.
A cipókat egyesével nyújtsuk ki hosszába, de ne túl vékonyra. Kenjük meg fűszervajjal, majd tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét kenjük meg vajjal és letakarva kelesszük duplájára.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 20 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése