Kapros tejföllel és ecetes fejes salátával tálaltam.
Tojásos nokedli, kapros tejföllel
Hozzávalók (2 fő részére):
Nokedlihez:
30 dkg rétesliszt
2 tojás
2 dl víz
pici só
1 evőkanál olívaolaj
Továbbá:
5 tojás
só
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kefir
1 evőkanál friss kapor
só, bors
Elkészítés:
Mérjük ki a réteslisztet, adjuk hozzá a sót és a két tojást, majd először kevés vízzel keverjük ki. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, mint egy galuska. :) Szerintem mindenki tudja, hogy milyennek kell lennie.
Bő forrásban lévő vízhez tegyünk egy evőkanál olívaolajat és sót, majd szaggassuk bele a tésztát. Forrástól számítva 10 perc alatt főzzük készre.Szűrjük le, tegyük serpenyőbe.
A tojásokat verjük fel alaposan, öntsük a galuskára, majd lassú tűzön főzzük krémesre. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
A tejfölt keverjük ki a kefirrel, a kaporral, a sóval és a borssal. Tálalásnál kanalazzunk a galuskánk tetejére.
IMÁÁÁÁDOM!!!! :) Milyen szép!
VálaszTörlés