Hozzávalók (8 db-hoz):
20 dkg fehér liszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg élesztő
4 dkg olvasztott vaj
2,5-3 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
Tetejére:
vaj
Elkészítés:
Először morzsoljuk az élesztőt egy deciliter langyos tejbe. Adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük el. Hagyjuk felfutni kb. 10 percig.
A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük hozzá a sót, a többi langyos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk robotgéppel 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat és további 2-3 perc alatt gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Lisztezett kelesztő tálba pihentessük kb. 1 órán keresztül.
Borítsuk lisztezett felületre, óvatosan gyúrjuk át, majd formáljunk belőle egy vastagabb rudat. Osszuk el 8 egyenlő részre. Lapítsuk el a kezünkkel úgy, hogy téglalap alakú legyen, majd tekerjük fel jó szorosan. Érdemes közben mindig alá dolgozni a tésztát miközben tekerjük, hiszen nem csigát szeretnénk, hanem kiflit.
Helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsire. Letakarva kelesszük duplájára.
Kenjük meg mindegyik tetejét olvasztott vajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése