Koskacukor: Füstölt sonkás-tejfölös rakott túrós galuska

2015. május 20., szerda

Füstölt sonkás-tejfölös rakott túrós galuska

Rájöttem arra, hogy a galuska elég jó dolog. Részben azért is mert gyorsan elkészíthető, illetve ugyanolyan sok változata van, mint a tésztás ételeknek. A tejföl, sajt és a házi füstölt sonka párosítás szerintem eléggé magyarosnak mondható és ki ne szeretné a magyaros ételeket? :)
Tálalhatjuk friss salátával, így igazi nyárias ebédet varázsolhatunk.






Füstölt sonkás-tejfölös rakott túrós galuska
Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg fehér liszt
1 kávéskanál só
3 tojás
kb. 1 dl víz

1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
10 dkg edami sajt
15 dkg házi füstölt sonka

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba. Tegyük bele a sót, üssük hozzá a tojásokat, majd folyamatos víz hozzáadásával keverjük ki. Az állaga természetesen olyan legyen, mint amilyen egy galuskáé. Nem jó, ha kemény és az sem, ha folyós.
Bő enyhén sós vízbe szaggassuk bele, majd forrástól számítva főzzük kb. 5-7 percig.
A sonkát daraboljuk egész apróra, majd fedő alatt pároljuk pár percig, hogy egy picit puhuljon, ezután pirítsuk le. Természetesen a boltinál illetve a baconnel nincs erre szükség.
A tésztát szűrjük le, forgassuk össze a tejföl felével illetve a sült sonkával és a kisült zsírjával. (Ha sok, akkor ne tegyük mindet hozzá.)
Vegyünk elő egy tepsit, aminek az alját illetve az oldalát kenjük ki olajjal. Kanalazzuk bele a kész galuskát. Tetejét kenjük meg a maradék tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített 220°C-os sütőbe vagy grill fokozaton pirítsuk a tetejére a sajtot.




1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...