Tegnap erőt vettem magamon, bevásároltunk egy kicsit és gyorsan összedobtam másnapra egy ebédet. Sokat nem kell főznöm a héten, mert tréning hátára tréninget szerveznek nekem, úgyhogy megoldjuk most gyorsban. Hétvégén remélem visszaáll minden a régi kerékvágásba és jövök sok-sok recepttel. Addig gyűjtöm az ötleteket.
Most viszont mégis megosztom veletek ezt az egyszerű, de mégis finom tavaszias ebédet.
Tárkonyos-zöld borsos csirkemell újhagymával
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkemell
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 evőkanál egész zöld bors
1 teáskanál szárított tárkony
1 dl víz
4 szál újhagyma
1 dl tejszín
1 teáskanál keményítő
frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockára, az újhagymát karikára.
Hevítsük fel egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a csirkemellet és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel fehérborral, fűszerezzük tárkonnyal és zöld borssal, majd fedjük le és pároljuk addig, amíg meg nem puhul. Amennyiben szükséges öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy később jó sok szaftja legyen.
Amikor megpuhult a csirkemell tegyük hozzá az újhagymát, majd sűrítsük be a tejszín és a keményítő keverékével.
A végén frissen facsart citromlével ízesítjük!
Főtt tésztával kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése