Indiai fűszerbundás rántott szelet, babpürével
Hozzávalók (4 személy részére):
70 dkg szeletelt sertéscomb
20 dkg csicseriborsó liszt
1 teáskanál sütőpor
2 kávéskanál őrölt római kömény
2 kávéskanál őrölt koriander
2 teáskanál garam masala
só
3 tojás
2 dl tej
2 dl olaj a sütéshez
Babpüréhez:
1 konzerv canellini bab
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál görög joghurt
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 teáskanál frissen facsart citromél
só, bors
Elkészítés:
A hús szeleteket amennyiben szükséges klopfoljuk ki egy kicsit, hogy ne legyen túl vastag, így könnyebben és gyorsabban átsül. Sózzuk meg mindkét oldalát. A panírhoz kimérjük a szárazanyag hozzávalóit, ebbe is teszünk egy kevéske sót, hozzáadjuk a tojást és először így csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet és sűrű palacsinta állagúra keverjük. De készíthetjük turmixgépben, robotgép segítségével is.
Felhevítjük az olajat, a hús szeleteket belemártjuk a masszába, majd belehelyezzük. Kb. 5-7 perc múlva átfordítjuk és tovább sütjük. Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír.
Papírtörlőre szedjük, így a felesleges olajat felitatjuk róla.
A babpüréhez minden alapanyagot késes robotgépbe teszünk, majd krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá chili-t vagy kevés garam masalát.
Salátávál, sült édesburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése