Koskacukor: Rokfortos, diós-mézes scone

2016. február 14., vasárnap

Rokfortos, diós-mézes scone

Valentin napra többen valamilyen édességet készítenek meglepetésként. Ez nem sós, nem édes, de nagyon finom. Reggelire sütöttem Balázsnak, ha már nagy pogácsa rajongó. Szerintem sokan tudják, hogy a scone, angol pogácsa, ami sütőporral készül. Gyorsabban elkészíthetjük, mert nem kell keleszteni, ráadásul túl lehet variálni kedvünk szerint. További scone receptjeimet itt találhatjátok.
A gyönyörű tulipánok a fotó kellékévé váltak, ami igazi tavaszias hangulatot áraszt. Egyik kedvenc virágomat kaptam.







Rokfortos, diós-mézes scone
Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
1 bögre liszt
1 bögre zabliszt
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 bögre rokfort (20 dkg)
1 bögre dió
2 tojás
1 csomag sütőpor (7 g)
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
2 evőkanál méz
1/3 bögre tej
2/3 bögre  szoba-hőmérsékletű vaj

Tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál víz

Elkészítés:
Mérjük ki a liszteket egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A dió daraboljuk apróra, a sajtot pedig vágjuk apró kockára. Tegyük a mézzel, a vajjal és a tejjel együtt a tálba. Üssünk hozzá két tojást, majd állítsuk össze a tésztát. Lehet robotgéppel, a kevert tészta dagasztófejével vagy a kezünkkel. Miután összeállt, helyezzük hűtőbe minimum egy óra hosszára.
Lisztezett felületre borítsuk, elnyújtjuk kb. 3 cm vastagra, majd tetszőleges nagyságú háromszögeket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tojás sárgáját egy evőkanál vízzel elkeverjük, majd mindegyik háromszög tetejét megkenjük vele. Előmelegített 180°C-os sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...