Mindketten szeretjük az egyszerű tésztás ételeket. Jó, azért nem vagyunk nagy tésztásak, de olykor-olykor, amikor nincs időm, akkor szerintem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb, amit elkészíthetünk. Semmi más nem kell hozzá, csak egy megfelelően kifőzött tészta illetve egy pár fűszer és a fantázia.
Nem mondom, hogy vacsorára kerüljön asztalra, de ha éppen egy zűrösebb nap után későn érünk haza és nem volt egész nap időnk enni, akkor viszont nagyon jól fog esni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában is.
Fűszeres tészta ricottával, bazsalikomos olajjal
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg durumtészta
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1/2 dl száraz fehérbor
1/2 teáskanál őrölt, szárított paradicsom
1/2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
1/2 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál őrölt csili
10 dkg ricotta
só
frissen őrölt bors
a bazsalikomos olajhoz:
1/2 dl extraszűz olívaolaj
10 bazsalikomlevél
1 evőkanál frissen facsart citromlé
továbbá:
2 evőkanál ricotta
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A szalonnát felkockázzuk, felhevített serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olajat adunk, rátesszük a vöröshagymát, és dinszteljük pár percig. Ezután beletesszük a fokhagymát, a zöldborsót és a fűszereket, felöntjük a borral, majd addig pároljuk, amíg a borsó meg nem puhul. Beleszórjuk a szalonnapörcöt, a ricottával átkeverjük, a végén sóval és borssal ízesítjük. Még forrón hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és összeforgatjuk vele.
A bazsalikomos olaj hozzávalóit turmixgépbe rakjuk, krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a tészta tetejére 1-1 kanál ricottát teszünk, és meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
Nem mondom, hogy vacsorára kerüljön asztalra, de ha éppen egy zűrösebb nap után későn érünk haza és nem volt egész nap időnk enni, akkor viszont nagyon jól fog esni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában is.
Fűszeres tészta ricottával, bazsalikomos olajjal
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg durumtészta
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1/2 dl száraz fehérbor
1/2 teáskanál őrölt, szárított paradicsom
1/2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
1/2 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál őrölt csili
10 dkg ricotta
só
frissen őrölt bors
a bazsalikomos olajhoz:
1/2 dl extraszűz olívaolaj
10 bazsalikomlevél
1 evőkanál frissen facsart citromlé
továbbá:
2 evőkanál ricotta
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A szalonnát felkockázzuk, felhevített serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olajat adunk, rátesszük a vöröshagymát, és dinszteljük pár percig. Ezután beletesszük a fokhagymát, a zöldborsót és a fűszereket, felöntjük a borral, majd addig pároljuk, amíg a borsó meg nem puhul. Beleszórjuk a szalonnapörcöt, a ricottával átkeverjük, a végén sóval és borssal ízesítjük. Még forrón hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és összeforgatjuk vele.
A bazsalikomos olaj hozzávalóit turmixgépbe rakjuk, krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a tészta tetejére 1-1 kanál ricottát teszünk, és meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése