Kókuszos-mangós csirkemell kesudióval
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olaj
10 dkg kesudió
1 nagy mangó
1 kaliforniai paprika
4 dl kókusztej
2 dl víz
2 evőkanál curry fűszerkeverék
3 cm friss gyömbér
só
2 púpos teáskanál keményítő
jázmin rizs
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Közben meghámozzuk a mangót, eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk a paprikával együtt. A csirkéhez adjuk, majd fűszerezzük curryvel, friss reszelt gyömbérrel és sóval. Felöntjük kókusztejjel és később annyi vízzel pótoljuk, hogy szaftos maradjon. Közepes lángon főzzük 30-40 percig. Ezután mehet hozzá a kesudió. (Amennyiben csak sózottra lelünk, akkor figyeljünk arra, hogy mennyire sózzuk a csirkét.) További 20 percig főzzük. A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, majd ezzel besűrítjük.
Főtt jázmin rizssel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése