Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához
6 tojás (L-es)
10 dkg török mogyoró
6 dkg liszt
4 dkg burgonya keményítő
2 teáskanál sütőpor
18 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
3 evőkanál víz
A fehércsokoládés krémhez
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor (40 g)
10 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
A mogyorós krémhez
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (40 g)
10 dkg mogyorós tejcsokoládé
4 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
Továbbá
15 db babapiskóta
Tetejére
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál habtejszín
5 dkg egész török mogyoró
5 dkg darált török mogyoró
3 csomag Kinder bueno
Elkészítés:
A piskótához kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, majd átszitáljuk. A mogyorót ledaráljuk elvegyítjük a liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgájához adjuk a cukor felét és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. A tojások fehérjéhez mérjük a vizet, félig habbá verjük, majd a cukor hozzáadásával keményre verjük. Ehhez adjuk a kihabosított tojássárgáját illetve két, három részletben a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A formába hűlni hagyjuk, majd rácsra helyezzük.
A krémekhez 3-3 dl tejet külön-külön felforraljuk. Mindkét pudingport külön 1-1 dl tejjel kikeverjük a cukorral együtt. Amikor a tej felforrt, akkor a tejben elkevert pudingporral besűrítjük. Hozzáadjuk a csokoládékat és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Fedő alatt hűlni hagyjuk. A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk.
A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük a fehér krémet, rá helyezzük a babapiskótát, megkenjük a csokoládé krém felével, majd betakarjuk a másik piskótával. A tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel.
Az étcsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, habzsákba tesszük, majd tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Darált mogyoróval körbe szórjuk, illetve az egész mogyoró szemekkel díszítjük. Egész vagy kisebb kockákra tört Kinder bueno csokoládéval koronázzuk.
Hűtőbe helyezzük minimum 3-4 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése